Triggerpoint massage

Triggerpoints zijn lokale spierverkrampingen in spieren waar, als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof, een overgevoelige plek ontstaat. Deze kunnen herkend worden als van buitenaf voelbare, pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Bij flinke stimulatie van zo´n triggterpoint, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints ontstaan daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Oorzaken kunnen stress, een slechte houding, een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding zijn.

Triggerpoints kunnen hoofdpijn, pijn in de nek, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen, duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten veroorzaken.

In de triggerpointmassage proberen we de triggerpoint te deactiveren door het gebruik van diepe massagetechnieken op de precieze plek van de triggerpoint. Door het uitoefenen van druk op de verkrampte plekken in de spieren kan pijn worden verlicht en kunnen functies in verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren.