Triggerpoint massage

Effectieve Triggerpoint Massage voor Pijnverlichting en Ontspanning

Heb je last van aanhoudende spierspanning, pijnlijke knopen, of chronische pijn? Ontdek de helende kracht van een triggerpoint massage. De ervaren massagetherapeuten bij Klinica Health Elements in Den Bosch zijn gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van triggerpoints.

Triggerpoints, ook wel spierknopen genoemd, zijn kleine gebieden van verharde spiervezels die pijn, ongemak en zelfs verwijzingspijn in andere delen van het lichaam kunnen veroorzaken. Ze ontstaan als gevolg van overbelasting, stress, slechte houding, ongeval, te weinig  beweging of ongezonde leestijl.

Wat zijn de veelvoorkomende klachten veroorzaakt door triggerpoints? 

 • Spanningshoofdpijn:
  Triggerpoints in nek- en schouderspieren kunnen leiden tot frequente hoofdpijn.
 • Rugpijn:
  Lage rugpijn kan vaak het gevolg zijn van triggerpoints in de onderrugspieren.
 • Gespannen nek en schouders:
  Pijn en stijfheid in dit gebied kunnen te wijten zijn aan triggerpoints.
 • Carpaal tunnelsyndroom: Triggerpoints in de onderarm kunnen symptomen van carpaal tunnelsyndroom nabootsen.
 • Fibromyalgie:
  Deze aandoening wordt vaak geassocieerd met triggerpoints en diffuse spierpijn.

Tijdens de Triggerpoint massage worden verschillende massage technieken gecombineerd. De Massagetherapeute gaat opzoek naar de Triggerpoint knopen in je spieren om deze gericht te behandelen. Met behulp van specifieke druk- en ontspanningstechnieken worden de Triggerpoints effectief behandeld om de spierspanning te verminderen. Dit leidt tot onmiddellijke verlichting van pijn, en helpt bij het herstellen van normale spierfunctie en mobiliteit.

Ontdek de Voordelen van Triggerpoint Massage voor Je Welzijn!

Ontdek de talrijke voordelen van deze behandeling en hoe het jouw welzijn kan transformeren.

 • Pijnverlichting:
  Een van de meest opvallende voordelen van triggerpoint massage is pijnverlichting. Door specifieke druk uit te oefenen op pijnlijke knopen in de spieren, kunnen we onmiddellijke verlichting bieden voor aandoeningen zoals hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en meer.
 • Verbeterde Mobiliteit: Triggerpoint massage helpt de spieren te ontspannen en te herstellen, wat leidt tot verbeterde bewegingsvrijheid en flexibiliteit. Of je nu een atleet bent die herstel zoekt of gewoon dagelijkse taken gemakkelijker wilt maken, verbeterde mobiliteit is een aanzienlijk voordeel.
 • Stressvermindering: Gespannen spieren dragen bij aan stress en ongemak. Triggerpoint massage kan niet alleen fysieke spanning verminderen, maar ook je geest ontspannen, waardoor je stressniveau afneemt.
 • Preventie van Toekomstige Pijn:
  Door triggerpoints effectief aan te pakken, kan toekomstige pijn en blessures worden voorkomen. Dit maakt het een waardevolle investering in je langetermijngezondheid.
 • Gerichte Behandeling: Triggerpoint massage is afgestemd op specifieke problematische gebieden, wat betekent dat we de behandeling kunnen aanpassen aan jouw behoeften en klachten.

Wacht niet langer met je klachten en laat de Triggerpoints behandelen door een ervaren massagetherapeute bij Klinica Health Elements in Den Bosch.