Micro Needling

Wil je ook een gezonde en strakke, strallende huid?
Dat is zeker het resultaat van microneedling. Microneedling is een methode waarbij we de huid prikkelen om collageen en elastine aan te maken en zichzelf te herstellen, zowel aan de oppervlakte als in de diepte.

Wat is microneedling?

Tijdens een microneedling behandeling, maakt de huidtherapeut gebruik van een speciale dermapen (voorheen roller, of stamper), met minuscule naaldjes, waarmee kleine micro-kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Doordat de naaldjes loodrecht en met een hoge snelheid de huid in gaan, wordt de huid niet beschadigd, maar juist geactiveerd en gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, waardoor het natuurlijke herstelproces op gang komt. De groeifactoren die vrijkomen, zorgen daarnaast voor de aanmaak van collageen en elastine. Microneedling is snel, effectief, nauwkeurig en biedt verschillende vormen van huidverbetering.

Microneedling wordt ingezet voor de behandeling van:

Huidverslapping en huidveroudering

Fijne lijntjes en rimpels

Pigmentvlekken

Grove, vergrote poriën

Acne littekens

Welke resultaten kun je verwachten?

Na een aantal behandelingen merkt u al dat de huid steviger en gladder is, wat resulteert in een egale en stralende huid. Acne littekens en oppervlakkige rimpels verminderen geleidelijk. De celdeling krijgt een enorme boost, waardoor oude cellen afschilferen in de weken na de behandeling. Gezonde nieuwe cellen worden versneld aangemaakt. De bovenste huidlaag  wordt weer mooi dun en glanzend, zoals deze hoort te zijn, en er is een kleinere kans op verstoppingen door talg. Doordat de huid zichzelf vernieuwt zullen ook verstoringen in het pigment verminderen . Serums met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen worden ook beter in de huid opgenomen.

De microneedling behandeling

Voorafgaand aan de behandeling heeft u eerst een intakegesprek met de huidspecialist.
Tijdens het gesprek wordt goed naar uw wensen geluisterd. Na een uitgebreide analyse van uw huid zullen wij een behandelplan opstellen en informatie geven over de behandeling.

 Voorafgaand aan de behandeling wordt een serum aangebracht. Door de gemaakte kanaaltjes komt het serum vervolgens in de juiste huidlaag terecht, voor een optimale werkzaamheid. Met strijkende bewegingen, zowel horizontaal, verticaal, als diagonaal, wordt het gehele gebied behandeld

De huid zal na deze behandeling nog 1 à 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden, maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast zal de huid iets schilferen. De huidspecialist zal een aanvullend advies geven welke producten u aanvullend thuis kunt gebruiken.