Cupping massage

De Cupping massage is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning.

De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. Het lichaam wordt eerst ingemasseerd met massage olie, waarna er cups aangebracht worden op de strategische plekken. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom.

De Cupping massage kan eveneens dienen als aanvulling bij cellulitis – en andere afslankings-behandelingen, gezien de cups he tverwijderen van vocht en vet uit de vetcellen vergemakkelijken.

De cupping massgae werkt zeer ontspannend en geeft verlichting bij fybromyalgieklachten, chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting, hoofdpijn, migraine en duizeligheid.